cu 10% reducere!

Oana Scarlat – Academia de Politie – nota 9.40
“ Domnule profesor, vă scriu cu deosebită bucurie ca să a vă mulţumesc pentru cărţile Dumneavoastră, cu ajutorul cărora mulţi tineri şi-au văzut visul cu ochii, printre care şi eu.În decurs de numai trei luni, învăţând teoria şi făcând toate exerciţiile din cele două cărţi, am reuşit să iau nota 9,40 şi să fiu admisă la Academia de Poliţie.

Cărţile sunt extraordinare, foarte clare, cu multe exemple şi, dacă le parcurgi cu atenţie şi ambiţie, poţi avea rezultate foarte bune. Vă mulţumesc încă o dată pentru munca şi dăruirea Dumneavoastră. Voi recomanda cu cea mai mare plăcere cărţile tuturor celor care vor să înveţe gramatică. Cu deosebită stimă, Oana Scarlat.”

Dumitru Ţăranu – Şcoala de Jandarmi – nota 9.80
“Domnule profesor, ştiţi că m-aţi făcut fericit? Am dat examen de admitere la Şcoala de Jandarmi de două ori, fără să reuşesc. Am făcut pregătire cu profesori, dar rezultatele au fost slabe. În toamna anului trecut am comandat cărţile Dumneavoastră şi, când am văzut cât de clar sunt explicate, am hotărât să mă pregătesc singur, fără să mai dea părinţii bani pentru meditaţii. Iată-mă reuşit, cu notă mare – 9,80 – numai datorită cărţilor pe care ni le-aţi oferit nouă, candidaţilor. Cred că aţi muncit mult ca să scoateţi asemenea cărţi. Noi, tinerii, care le folosim, vă mulţumim din suflet.”

Prioteasa Robert – Şcoala de Agenţi ‘Vasile Lascăr’ din Câmpina – nota 10.00
“Domnule profesor, am luat nota 10 la limba română la examenul de admitere la Şcoala de Agenţi “Vasile Lascăr” din Câmpina. Vă daţi seama ce satisfacţie enormă şi asta numai datorită cărţilor Dumneavoastră de gramatică după care m-am pregătit. Eu şi întreaga mea familie vă mulţumim pentru efortul pe care l-aţi depus ca să ne puneţi la dispoziţie asemenea cărţi. Cred că şi satisfacţiile Dumneavoastră sunt mari când vă vedeţi rezultatul muncii. Foarte mulţi colegi au folosit cărţile Dumneavoastră. Vă mulţumim şi vă felicităm.”

Liliana Popescu – Academia de Politie – nota 9.10
“ Domnule prof. Alexandru Petricică,
Vreau să vă mulțumesc pentru că am reușit să învăț gramatica limbii române fără a avea nevoie de meditații și am fost admisă la Academia de Politie cu nota 9,10. Întrebările pe care le-am întâlnit la examen, le-am găsit și în cărțile Dumneavoastră. Am recomandat și o să continui să recomand cele două cărți tuturor celor care vor da examen de admitere la gramatică. Vă mulțumesc, încă o dată, din suflet, pentru ajutorul dat. Cu cea mai mare stimă, Liliana Popescu.”

Andrei Rizoiu – Academia de Politie – nota 10
“Cele doua carti s-au dovedit un real ajutor in pregatirea mea pentru admiterea la Academia de Politie si obtinerea notei 10 la examenul de gramatica.
Atat volumul 1 care cuprinde notiunile teoretice, foarte bine organizate si expuse in detaliu, cat si volumul 2, ce cuprinde 2800 de grile m-au pregatit pentru sustinerea si promovarea cu succes a examenului la gramatica.
Pentru obtinerea notei maxime, recomand cu incredere tuturor candidatilor aceste doua carti ale domnului profesor Alexandru Petricica.”

Diana Dumitrescu – Academia de Politie, nota 9.40
“În pregătirea mea pentru examenele pe care le-am susținut la gramatica limbii române, au stat la bază cele două volume ale domnului profesor Alexandru Petricică. Volumul I sistematizează întreaga materie, acoperind atât noțiunile generale, cât și excepțiile, într-un mod foarte accesibil. Volumul II cuprinde grile tematice care m-au ajutat să-mi consolidez noțiunile teoretice. De asemenea, grile m-au familiarizat cu formatul examenului tip grilă și cu standardele ridicate pe care le-au cerut examenele pe care le-am susținut. Pentru mine cele două volume au fost de un real ajutor, promovând cu brio examenele. În opinia mea, acestea sunt cele mai utile în pregătirea candidatului, oferindu-i acestuia, în doar 2 volume, toată materia necesară promovării oricărui tip de examen.”

Ghejan Gabriela – Academia de Politie, nota 9.40
“Recomand cu drag cartile domnului profesor Alexandru Petricica atat elevilor, studentilor, cat si celor care doresc sa isi imbunatateasca cunostintele.
Mi-a placut de la inceput stilul dumnealui clar, practic, ales cu grija, fiind sigur ca ceea ce transmite este util.
Ambele volume sunt bine structurate, cuprinzand toate partile de care ai nevoie: fonetica, vocabular, morfologie si sintaxa.
Multumesc mult pentru ajutorul si sprijinul acordat!”

Conf.univ.dr. ADA ILIESCUProfesor, Craiova, 20 decembrie 2015
“Eu, ca filolog, sunt, de fiecare dată, încântată, când pot ,,respira pe pagini” cu autorul unei lucrări din domeniul ”Limbii române”, a noastră!

De data aceasta, parcurgând cele două volume, redactate de Dl. prof. ALEXANDRU PETRICICĂ, am traversat ”clipe de înălțare spirituală și profesională”, lecturând, cu simț de răspundere, cele două lucrări ale colegului meu, rămânând profund emoționată de truda și profesionalismul Domniei sale!

Cine are ”curajul” să redacteze o lucrare de asemenea anvergură înseamnă că a ”păstorit ogorul limbii române”, având ani de experiență la catedră, precum și ”harul” de a poseda ”simțul limbii”, întrucât, se știe, că această disciplină, ”Gramatica” are nevoie de o relație ”osmotică” între ”Teorie”, ”Semantică” și ”Logică”, fiind cea mai controversată dintre toate materiile predate în școală, faptele de limbă fiind considerate de către diletanți ”interpretabile”.

Parcurgând cu atenție cele patru capitole: FONETICA, VOCABULARUL, MORFOLOGIA și SINTAXA, un filolog sau un elev / viitor student, este impresionat de setea de sistematizare, de ordinea derulării fenomenelor și de concizia exprimării, cu scopul de a fi înțelese de către cititori.

La truda D-lui Profesor se adaugă și faptul că s-a străduit să ne ofere o ”lucrare exhaustivă” în care modelele de limbă sunt prezentate noncontradictoriu și cât mai simplu – spre deosebire de alte lucrări care nu pot fi înțelese decât de autorii lor sau de către specialiști – deși ”Didactica modernă” impune autorilor de lucrări – oferite elevilor și studenților – ”să incrusteze în tipare eterne perfecțiunea”.

Strădania autorului a fost ”peste măsură” oferindu-ne nu numai ”Teoria” cu rigorile ei, ci și ”Practica analizei faptelor de limbă”, alcătuind GRILE clare, de la nivel mediu către dificil, urmate de explicații pertinente, la fiecare în parte.

Pentru toate acestea îl felicit pe autorul acestei ”lucrări monumentale” și o recomand românilor mei, cu toată responsabilitatea, în vederea pregătirii pentru examene.

Cu aleasă prețuire,
Conf. univ. dr. ADA ILIESCU”

Claudia PREDOANĂ Elev, Slatina
“Cărţile dumneavoastră sunt cu adevărat GENIALE. Acesta este cuvântul pe care profesoara mea l-a folosit pentru a le descrie. Le-am recomandat cu multă căldură tuturor colegilor mei.Meritaţi cele mai înalte aprecieri. Aceste două cărţi, cu toată teoria foarte bine explicată şi cu toate grilele comentate, sunt de ajuns pentru orice examen de gramatica limbii române. Încă o dată felicitări şi o înaltă consideraţie pentru munca dumneavoastră spre binele candidaţilor.”

Claudiu HORJEAProfesor, Braşov
“Domnule Profesor, sunt fericitul posesor al cărţilor dumneavoastră. Când am primit astăzi mandatul poştal, am fost foarte bucuros şi am devenit nerăbdător să le am în mână. Nu am cuvinte să vă mulţumesc pentru generozitate. Aş fi pierdut foarte mult dacă nu aveam şi primul volum. Întâlnirea cu cărţile dumneavoastră a fost…dragoste la prima vedere. Nu exagerez şi, credeţi-mă, nu sunt genul ipocrit. Le-am răsfoit cu o mare curiozitate şi m-am lăsat sedus de explicaţiile clare, bine subliniate, de exerciţiile inspirat propuse, de subiectele şi rezolvările de la diferitele instituţii de învăţământ superior şi, nu în ultimul rând, de calitatea hârtiei…Abia aştept să încep să lucrez din culegeri. Cum v-am asigurat, în caz că am unele observaţii legate de conţinut, o să vi le transmit. De asemenea, aş vrea să dialogăm şi despre anumite aspecte controversate din limba română sau despre soluţiile eronate de la admiteri. De exemplu, de ce oare au considerat că în cuvântul “caraghios” există diftong? (Drept, 2012) Am văzut că dumneavoastră consideraţi că a fost o greşeală apărută pe internet. Eu am aflat că a fost soluţia oficială. Iar miza a fost mare, nu?
Vă admir pentru munca uriaşă pe care aţi depus-o la realizarea acestor cărţi de mare utilitate şi valoare. Sper că satisfacţiile profesionale sunt pe măsura efortului depus.
Cu deosebit respect,
Claudiu Horjea”

Ramona IVANŞcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare,
admisă cu nota 9,73
“Marius Tullius Cicero spunea ‘adesea în calea celor care vor să învețe stă autoritatea celor care predau !’. Pornind de la acest citat, aş vrea să fac o raportare la cărțile domnului profesor Petricică, deoarece m-au ajutat să obţin o remarcabilă medie de 9,73 la examenul de admitere la Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare. Acestea au reprezentat pentru mine ‘autoritatea celor care predau’ în mod riguros, succint şi cuprinzator şi a celor care îți îndrumă pașii spre un succes sigur pe care ni-l dorim cu toții.”

Claudia OPRESCUŞcoala de Agenţi de Penitenciare TG. OCNA,
admisă cu nota 9,25
“Pentru susţinerea examenului de admitere la Şcoala de Agenţi de Penitenciare_ TG.OCNA m-am pregătit după carţile domnului profesor Petricică.Aceste carţi m-au ajutat să-mi dezvolt abilitaţile pentru formarea mea profesională şi să dobândesc foarte bune cunosţinte despre gramatică.Orice nelămurire este foarte bine explicată pentru a inţelege uşor gramatica.Carţile domnului profesor sunt necesare pentru că oferă o multitudine de explicaţii atât teoretice cât si practice.
Aceste carţi mi-au fost de mare ajutor, deoarece am avut succes din prima incercare.

Multumesc domnului profesor Alexandru Petricica.”

Florina CUCUŞcoala de Agenţi de Penitenciare TG. OCNA,
admisă cu nota 9,25
“Pentru admiterea la Şcoala de agenţi de penitenciare TG.OCNA m-am pregătit după carţile domnului profesor Alexandru Petricică.In opinia mea, carţile domnului profesor sunt singurele care cuprind în detaliu toată materia necesară pentru examenele de admitere.
Cele doua carţi din seria „Gramatica limbii romane pentru examene” mi-au fost de mare folos şi le recomand tuturor care doresc să îmbraţişeze o carieră.”

ANDRA ILIE – Universitatea din Craiova, Facultatea de Drept,
admisă cu nota 9,42
“Un ajutor eficient, un sprijin desăvârşit în scopul de acumulare a unor cunoştinţe corecte şi sistematizate; un prieten care ne ţine de urât pe parcursul unui drum pavat cu multă răbdare , concentrare şi stăruinţă.
Toate aceste simple cuvinte sunt printre puţinele care pot descrie atât importanţa acestor cărţi, cât şi facilitatea pe care ne-o oferă.”

COSMIN MOREGA – Academia de Politie, anul I
“Am obtinut o nota mare la examenul de gramatica (9,20) datorita faptului ca m-am pregatit dupa cartile domnului prof. Alexandru Petricica.
In ceea ce ma priveste, cartile domnului profesor sunt singurele care acopera in detaliu toata materia necesara pentru concursurile de admitere. Ma consider norocos ca am intalnit aceste carti.
Am colegi din Academia de Politie din Moldova, Banat si din alte zone ale tarii care s-au pregatit dupa ele.
Pentru a avea succes la examene, nu ezitati sa folositi aceste excelente carti.”

LUCIAN SURDU Academia de Poliţie, anul III
“Pentru susţinerea examenului de admitere la Academia de Poliţie m-am pregătit după cărţile prof. Alexandru Petricică. Consider că aceste cărţi mi-au deschis calea spre formarea mea profesională, datorită lor am reuşit să-mi împlinesc visul.
Sunt cărţi cu noţiuni precise, corect exprimate, cu exerciţii aplicative care, studiate atent, duc la un final fericit.”

LARISA BĂLAŞA – Şcoala de Agenţi de Penitenciare, anul I
“Din 72 de grile date la gramatică am greşit doar două şi astfel am fost declarată “admisă”.
Am studiat cărţile domnului prof. Alexandru Petricică şi am reuşit să mă pregătesc temeinic pentru examen.
Rezolvând cele 1500 de grile, plus pe cele din “Noţiuni teoretice”, mi-am putut însuşi întreaga materie cerută la examen.
Mulţumesc domnului Petricică pentru cărţile pe care le-a publicat.”

VIRGIL DOBREŞcoala de Agenţi de Penitenciare Târgu Ocna, absolvent 2011
“Pentru admiterea la examen, eu şi mai mulţi colegi ne-am pregătit după cărţile d-lui prof. Petricică şi am avut succes din prima încercare. Cele două cărţi sunt extraordinare !
Îţi pun la dispoziţie tot materialul necesar, pe înţelesul tuturor şi, cu un efort susţinut, poţi merge la examen cu fruntea sus. Nu ocoliţi aceste cărţi dacă vă aşteaptă un examen de gramatică.

CIPRIAN BĂLĂŞOIU – Academia de Poliţie, admis cu nota 9,90
“Cărţile domnului prof. A. Petricică sunt de un real folos pentru cei ce doresc să susţină examenul de admitere la Academia de Poliţie, la Drept sau la Şcolile de Agenţi de Poliţie, datorită structurii complexe şi variate a informaţiilor, datorită multitudinii exerciţiilor aplicative care corespund exigenţelor şi standardelor academice.
Din postura celui care a susţinut examen la Academia de Poliţie cu nota la gramatică de 9,90, mărturisesc sincer că cele două volume ale d-lui Petricică au fost ca o busolă în formarea mea intelectuală.”

RAZVAN SURDUŞcoala de Agenţi de Poliţie Câmpina, anul I
“Am reuşit la examen cu o medie apreciabilă, mai ales la gramatică, datorită celor două cărti după care m-am pregătit ale domnului prof. Petricică.
Prima carte, cea de teorie, este foarte bine explicată, cu numeroase exemple şi, ceea ce este de remarcat, are toate dificultăţile subliniate cu N.B. -uri şi asteriscuri, pentru a atrage atenţia şi a le reţine. Orice problemă de gramatică se găseşte în această carte.
Cea de-a doua carte are grile selectate pentru fiecare capitol, cu răspunsurile explicate în aşa fel încât să poţi vedea unde ai greşit.
Sunt cărţi foarte bune şi îi îndemn pe toţi candidaţii să le folosească.”

VICTOR CONSTANTINESCUAcademia de Poliţie, admis cu nota 10
“Pentru examenul de admitere m-am pregătit după cărţile d-lui prof. Petricică şi la examenul de gramatică am obţinut nota 10.
Atât cartea de teorie, cât şi cea de grile tematice sunt foarte bune, noţiunile sunt explicate pe înţelesul candidaţilor, au variantele comentate, iar grilele tematice şi cele complexe sunt excelente pentru fixarea cunoştinţelor, toate punând accent pe dificultăţile care apar în analiza gramaticală.
Recomand aceste cărţi tuturor celor care dau examen la gramatică. Baftă !”